< Terug naar het overzicht

Vijf redenen waarom zonnepanelen met een thuisbatterij een slimme combinatie is!

een thuisbatterij

We hebben de energietransitie ingezet en streven samen naar een duurzamere toekomst voor de volgende generaties. Zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij zijn een veelbelovende oplossing die niet alleen goed is voor de planeet, maar ook voor je portemonnee.

Dag en nacht zonne-energie

Wanneer je in Vlaanderen door de straten rijdt, passeer je ondertussen heel wat daken met zonnepanelen. Maar wist je dat je hun potentieel pas maximaal benut in combinatie met een thuisbatterij. Overdag, wanneer de zon het felst schijnt, produceren zonnepanelen energie. Je bent jammer genoeg vaak niet thuis bent om die energie te verbruiken. Een thuisbatterij slaat de overtollige energie op die je kan gebruiken op een ander moment of  wanneer de zon niet schijnt. Zo geniet je dag en nacht van gratis, groene energie.

Goed voor je portemonnee

Haal je zonnepanelen met een thuisbatterij in huis, dan merk je dat dadelijk op energiefactuur. Je bent door deze combinatie veel minder afhankelijk van het elektriciteitsnet tijdens de piekuren en daardoor bespaar je kosten. Ga je daarnaast ook slim om met je thuisbatterij, dan kan je zelfs geld verdienen door opgeslagen energie tegen hogere energieprijzen aan het net te verkopen.

Meer onafhankelijkheid

Het spreekt voor zich dat je met een eigen energieopslagsysteem ook minder afhankelijk bent van energieleveranciers en de schommelende prijzen op de energiemarkt. Je zelfconsumptie kan zelfs stijgen tot 80%.

Bovendien vormen zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij ook je betrouwbare back-up tijdens een stroomuitval. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over energievoorziening tijdens onverwachte situaties.

De weg naar een groenere toekomst

Zonne-energie is een duurzame energiebron die geen schadelijke uitstoot veroorzaakt.
Kies je ervoor om zelf hernieuwbare energie op te wekken en op te slaan, dan ben je minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. De CO2-uitstoot bij je thuis daalt, je betaalt minder energiekosten en je gaat mee de strijd aan tegen de opwarming van de aarde.

Een huis dat meer waard is

Huizen met zonnepanelen op het dak in combinatie met een thuisbatterij scoren vaak beter op de vastgoedmarkt en dat merk je natuurlijk aan de (vraag)prijs. Want deze duurzame, energie-efficiënte systemen trekken potentiële kopers aan. En hoe meer interesse, hoe hoger de waarde van het huis.

Met een AlphaESS thuisbatterij maak je altijd de slimste keuze

Ben jij overtuigd om zonnepanelen met een thuisbatterij te installeren? Dan kies je niet alleen bewust voor de toekomst, maar doe je ook een slimme investering.

Ga je voor een AlphaESS thuisbatterij, dan krijg je meer dan enkel een energieopslagsysteem. Deze batterij kan verbruikspieken afvlakken en doet zo je capaciteitstarief dalen. De automatische sturing zorgt voor besparingen, terwijl jij werkt of slaapt.

Bovendien is er geen batterij op de markt die beter en langer presteert dan een AlphaESS batterijsysteem. Daarnaast geniet je van levenslange toegang tot de AlphaCloud. Daardoor heb je altijd een handig overzicht van de opgewekte stroom van je zonnepanelen, je energieverbruik én hoeveel energie er in je batterij zit. Met AlphaESS kan je dus zoveel meer dan enkel en alleen energie opslaan. En dat merk je op je energiefactuur.

Klik hier en ontdek de voordelen van een AlphaESS thuisbatterij.

Ontvang onze energiegevende nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het energielandschap en ontvang tips over energieopslag.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Lees andere interessante blogs

Ontdek interessant nieuws en krijg boeiende inzichten over de duurzame revolutie en de rol van (AlphaESS) batterijsystemen
een lamp die brandt met groene plantjes die op euro's staan. De stapeltjes worden kleiner, want als je bespaart op elektriciteit door groene energie betaal je minder.
17 mei 2024
Wil je besparen op elektriciteit? Hallo thuisbatterij!
Lees meer
afbeelding die huis, auto en tekening van een batterij toont.
14 mei 2024
Investeren in een thuisbatterij: hoe rendabel is het?
Lees meer
zonnepanelen op dak met volle zon
10 mei 2024
Moet je straks betalen om stroom van je zonnepanelen op het net te zetten?
Lees meer

Heb je een vraag?

Een thuisbatterij kiezen die bij je persoonlijke situatie en levensstijl past roept misschien vragen op. Daarom bundelden we de veelgestelde vragen.

Ga naar veelgestelde vragen