< Terug naar het overzicht

Investeren in een thuisbatterij: hoe rendabel is het?

afbeelding die huis, auto en tekening van een batterij toont.

Je leest steeds vaker over de voordelen van een thuisbatterij bij je thuis. Je overweegt misschien om er in te investeren, maar je vraagt je toch nog steeds af: is een thuisbatterij wel rendabel? En hoe lang duurt het om die investering terug te verdienen?

Factoren die invloed hebben op je terugverdientijd:

  1. De aankoopprijs: de prijzen van thuisbatterijen variëren, net als de installatiekosten en dat heeft natuurlijk invloed op je terugverdientijd. Streef dus naar een optimale prijs-kwaliteitverhouding.
  2. De energieprijzen: hoe hoger de energieprijzen, hoe meer baat je erbij hebt om zoveel mogelijk zelf opgewekte zonne-energie of energie tijdens de daluren op te slaan en te verbruiken.
  3. Je energieproductie: je verdient je thuisbatterij aanzienlijk sneller terug als je er zelf opgewekte energie mee opslaat en op een later tijdstip gebruikt. Je kan je zelfconsumptie tot 80% verhogen en daardoor verlagen je energiekosten aanzienlijk.
  4. Je energieverbruik: je energieverbruik heeft altijd een invloed op je energiefactuur, zowel met als zonder thuisbatterij. Leef je zuinig, dan verdien je natuurlijk de investering in een batterij sneller terug.

Wanneer je deze factoren in het achterhoofd houdt, mag je rekenen op een gemiddelde terugverdientijd tussen de zeven en tien jaar. Daarnaast is het ook slim om de beloofde garantie te bekijken.Een lange garantiebelofte?Dan mag je zeker zijn van een kwalitatieve batterij.

Een thuisbatterij is ook rendabel op lange termijn

Investeer je in een thuisbatterij, dan wil je natuurlijk dat die rendabel is. Je verdient je investering graag zo snel mogelijk terug. Maar een thuisbatterij heeft ook andere voordelen die zeker op lange termijn het verschil kunnen maken:

  1. Energieonafhankelijkheid: je bent onafhankelijker van het elektriciteitsnet, waardoor je je minder zorgen hoeft te maken over schommelende prijzen op de energiemarkt.
  2. Duurzaamheid: een thuisbatterij is ook een investering in de toekomst van onze planeet.
  3. Noodstroom: je thuisbatterij zorgt tijdens een stroompanne voor energie.

Met een AlphaESS thuisbatterij maak je de slimste keuze

Een AlphaESS thuisbatterij regelt zelf wanneer ze het beste oplaadt of energie op het net injecteert, zodat jij geniet van optimale resultaten. Bovendien kan je tijdens een stroompanne altijd rekenen op energie, dankzij een UPS-noodstroomaansluiting.

Er is geen batterij op de markt die beter en langer presteert dan een AlphaESS batterijsysteem. Daarnaast geniet je van levenslange toegang tot de AlphaCloud. Daardoor heb je altijd een handig overzicht van de opgewekte stroom van je zonnepanelen, je energieverbruik én hoeveel energie er in je batterij zit. Met AlphaESS kan je dus zoveel meer dan enkel en alleen energie opslaan. Ontdek het aanbod van AlphaESS batterijen.

Ontvang onze energiegevende nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het energielandschap en ontvang tips over energieopslag.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Lees andere interessante blogs

Ontdek interessant nieuws en krijg boeiende inzichten over de duurzame revolutie en de rol van (AlphaESS) batterijsystemen
een lamp die brandt met groene plantjes die op euro's staan. De stapeltjes worden kleiner, want als je bespaart op elektriciteit door groene energie betaal je minder.
17 mei 2024
Wil je besparen op elektriciteit? Hallo thuisbatterij!
Lees meer
zonnepanelen op dak met volle zon
10 mei 2024
Moet je straks betalen om stroom van je zonnepanelen op het net te zetten?
Lees meer
een schematische voorstelling van de werking van het capaciteitstarief
25 april 2024
Het capaciteitstarief en het veranderende energielandschap: hoe een thuisbatterij je helpt besparen.
Lees meer

Heb je een vraag?

Een thuisbatterij kiezen die bij je persoonlijke situatie en levensstijl past roept misschien vragen op. Daarom bundelden we de veelgestelde vragen.

Ga naar veelgestelde vragen