fbpx

Over AlphaESS

alphaess

Alpha ESS werd opgericht in 2012 en is gespecialiseerd in energieopslag. Dankzij hun lithium-ion-technologie is het bedrijf een pionier in de markt. Met sterke, gepatenteerde Duitste technologieën en een eigen slim energiebeheersysteem heeft AlphaESS de visie om het gebruik van groene energie voor iedereen toegankelijk te maken. Naast residentiële systemen ontwikkelt AlphaESS ook oplossingen voor commerciële of industriële toepassingen.

Ondertussen is AlphaESS uitgegroeid tot een toonaangevende, multinationale speler in de sector. Sinds 2 jaar zijn de prijswinnende producten ook verkrijgbaar op de Belgische markt. Daardoor is er ook in België professionele service ter beschikking en worden Belgische installateurs vakkundig technisch opgeleid en ondersteund.

AlphaESS in cijfers

AlphaESS bezit meer dan 100 patenten voor haar energieopslagsystemen

De batterijsystemen van AlphaESS worden verdeeld in meer dan 50 landen wereldwijd

Wereldwijd zorgde AlphaESS al voor meer dan 60.000 installaties van thuisbatterijen

Sinds 2012 legt AlphaESS zich exclusief toe op batterijopslag, waardoor het een pionier is in de sector van energieopslag

Meer dan 40% van de AlphaESS werknemers zijn ingenieurs die focussen op energieopslagsystemen

AlphaESS bereikt wereldwijd een productiecapaciteit van 1GWh per jaar om aan de stijgende vraag te beantwoorden

Naast de residentiële systemen biedt AlphaESS ook efficiënte en flexibele oplossingen op maat van de eisen en noden van elke commerciële klant.

residentieel
Residentiële
systemen

3 kW – 10 kW

commercieel
Commerciële
systemen

30 kW – 300 kW

industrieel
Industriële
systemen

250 kW – 10 mW+