< Terug naar het overzicht

Wil je besparen op elektriciteit? Hallo thuisbatterij!

een lamp die brandt met groene plantjes die op euro's staan. De stapeltjes worden kleiner, want als je bespaart op elektriciteit door groene energie betaal je minder.

Stijgende energieprijzen, berichtgevingen over energietekorten en de schadelijke effecten van fossiele brandstoffen op de planeet doen steeds meer mensen nadenken over mogelijkheden om te besparen op elektriciteit. Resultaat? Na zonnepanelen is nu de thuisbatterij aan zijn opmars bezig. We delen in dit artikel enkele concrete tips om je energieverbruik met een thuisbatterij te optimaliseren.

Word je bewust van je energieverbruik

Begin bij het begin. Je kan je energieverbruik niet optimaliseren als je niet begrijpt, of zelfs niet weet, hoeveel energie je verbruikt en wanneer. Dus installeer slimme energiemonitoringssystemen of apps waarmee je je verbruikspatronen in de gaten kan houden.

Laad je batterij op wanneer je weinig betaalt

Als je energieleverancier verschillende tarieven hanteert op verschillende tijden van de dag, programmeer dan je thuisbatterij om op te laden wanneer de tarieven laag zijn. Dit kan aanzienlijke besparingen opleveren.

Optimaliseer het gebruik van zonne-energie

Wek jij met zonnepanelen duurzame, groene energie op? Verbind je thuisbatterij er dan zeker mee, zodat die de overtollige zonne-energie kan opslaan. Daardoor kan je je zelfconsumptie enorm laten stijgen, waardoor je flink bespaart op elektriciteit van het net.

Omzeil piekverbruikstarieven

Gebruik de opgeslagen energie in je thuisbatterij tijdens piekuren en omzeil op die manier piekverbruikstarieven. Daardoor kan je je capaciteitstarief afvlakken en vermijd je dus ook dat je elektriciteit tegen hogere tarieven van het distributienet moet halen.

Schaf slimme apparaten en tijdschakelaars aan

Optimaliseer het energieverbruik bij je thuis door te investeren in slimme apparaten en tijdschakelaars. Programmeer je wasmachine, vaatwasser, … om tijdens de daluren te draaien.

Kies energiezuinige apparaten

Ga resoluut voor energiezuinige apparaten en verlichting, waardoor je al flink wat elektriciteit bespaart zonder er wat voor te doen. Wist je dat dat type apparaten ook de levensduur van je thuisbatterij verlengt?

Draag zorg voor je thuisbatterij met een regelmatig onderhoud

Check de onderhoudsrichtlijnen van de fabrikant en houd je eraan om ervoor te zorgen dat je thuisbatterij optimaal blijft werken en lang meegaat.

Wist je dat er geen enkele batterij op de markt beter en langer presteert dan een AlphaESS batterijsysteem?

Blijf op de hoogte van technologische ontwikkelingen

De wereld van energieopslagtechnologieën en energiebeheersystemen blijft evolueren. Check steeds de laatste ontwikkelingen om het meeste uit je thuisbatterij te halen.

Koop een AlphaESS batterij en installeer Jabba

Een AlphaESS thuisbatterij is meer dan enkel een energieopslagsysteem. Deze batterij kan verbruikspieken afvlakken en doet zo je capaciteitstarief dalen. De automatische sturing zorgt voor besparingen, terwijl jij werkt of slaapt.

Koppel je je AlphaESS thuisbatterij met Jabba, het slimste energieplatform dan laadt en ontlaadt je batterij automatisch, zodat je geniet van nog meer financieel voordeel. Bovendien optimaliseert de app je energieverbruik. Jij bespaart dus maximaal op je energiekosten door zoveel mogelijk gratis zonne-energie te gebruiken, je batterij op te laden als je stroom het goedkoopst is én je energie te verkopen als je winst maakt. En dankzij het slimste energieplatform, hoef jij hier zelf helemaal niets voor te doen.

Benieuwd naar een slimme AlphaESS thuisbatterij? Ontdek het AlphaESS energieopslagsysteem dat bij je past!

Ontvang onze energiegevende nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het energielandschap en ontvang tips over energieopslag.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Lees andere interessante blogs

Ontdek interessant nieuws en krijg boeiende inzichten over de duurzame revolutie en de rol van (AlphaESS) batterijsystemen
afbeelding die huis, auto en tekening van een batterij toont.
14 mei 2024
Investeren in een thuisbatterij: hoe rendabel is het?
Lees meer
zonnepanelen op dak met volle zon
10 mei 2024
Moet je straks betalen om stroom van je zonnepanelen op het net te zetten?
Lees meer
een schematische voorstelling van de werking van het capaciteitstarief
25 april 2024
Het capaciteitstarief en het veranderende energielandschap: hoe een thuisbatterij je helpt besparen.
Lees meer

Heb je een vraag?

Een thuisbatterij kiezen die bij je persoonlijke situatie en levensstijl past roept misschien vragen op. Daarom bundelden we de veelgestelde vragen.

Ga naar veelgestelde vragen