Knack presenteert: het klimaatalarm
Het is niet omdat Corona ons leven beheerst dat de klimaatkwestie van de baan is. Is de opwarming van de aarde gestopt omdat we Anuna De Wever niet meer zo interessant vinden? Smelt het poolijs minder snel omdat de groenen de verkiezingen niet hebben gewonnen? Of gaan we blijven volhouden dat die hittegolf en bosbranden niets met het klimaat te maken hadden?
Met het Klimaatalarm brengt Knack hét belangrijkste vraagstuk van onze tijd weer in het centrum van de aandacht. Niet omdat Greta Thunberg het zegt. Maar omdat het letterlijk levensbelangrijk is. Voor ons allemaal.
Knack plaatst het belangrijkste vraagstuk van onze tijd terug in het centrum van de aandacht, in acht gesprekken met evenveel experts. In deze podcasts interviewt Francesca Vanthielen vooraanstaande stemmen in het klimaatdebat. De afleveringen zijn beluisterbaar via de klassieke podcastkanalen (Spotify, iTunes, etc).
Deze specialisten doen hun urgente verhaal, én reiken oplossingen aan:
- 16/09 Dirk Draulans: de bioloog, doctor in de wetenschappen en Knack journalist legt het klimaatprobleem uit en bespreekt mogelijke oplossingen.
- 23/09 Hans Bruyninckx: de politoloog, professor milieu -en klimaatbeleid en directeur van het Europees Milieuagentschap over de Grean Deal en het Belgisch beleid.
- 30/09 Frank Pattyn: de glacioloog, ULB professor en directeur van het Laboratoire de Glaciologie over de effecten van de klimaatverandering op de ijskappen.
- 07/10 Sarah Vicca: de biologe (Universiteit Antwerpen) over de impact van de klimaatopwarming op de biodiversiteit.
- 14/10 Jean-Pascal van Ypersele: de fysicus en klimatoloog (UCL) over zijn klimaatessay voor Knack.
- 21/10 Brent Bleys: de ecologisch econoom (Ugent) over degrowth als klimaatvriendelijk economisch alternatief.
- 28/10 Gerard Govers: de geograaf en vicerector van de KULeuven over carbon capture en andere oplossingen.
- 04/11 Tine Hens: de klimaat journaliste over de misverstanden in het klimaatdebat.
AlphaESS wil met haar slimme thuisbatterijen op basis van kobaltvrije technologie innovatieve oplossingen bieden die bijdragen aan de energietransitie: een essentieel onderdeel om de klimaatswijziging een halt toe te roepen.
Als gebruiker van zonnepanelen met een thuisbatterij van AlphaESS ben je niet langer deel van het probleem, maar draag je actief je steentje bij aan de oplossing.
AlphaESS wil jou inspireren om iets inspirerends te doen voor onze planeet. #Inspire2inspire
Beluister de podcast op Spotify
Beluister de podcast op iTunes
Beluister de podcast op Podcast Addict
Lees meer op de website van Knack