< Terug naar het overzicht

Hoe sla je elektriciteit bij je thuis op?

elektriciteit opslaan in huis

Je kan er haast niet om heen: de energietransitie naar een duurzamere toekomst werd ingezet. Ontelbare huiseigenaren sprongen mee op de kar. Ze legden zonnepanelen op hun dak en produceren nu hernieuwbare energie. En nu stellen velen zich de volgende vraag: hoe kan ik die duurzame en gratis elektriciteit opslaan?

In tegenstelling tot fossiele brandstoffen zoals olie en aardgas, zijn hernieuwbare energiebronnen niet altijd beschikbaar. Schijnt de zon, dan wekken je zonnepanelen veel energie op die je op dat moment moet verbruiken. Anders gaat die opwekte energie gewoon naar het distribituniet, waardoor je later weer energie moet aankopen die mogelijks duurder is. Wil jij weten hoe je die elektriciteit kan opslaan? Thuisbatterijen zijn de oplossing. Een energieopslagsysteem slaat overtollige energie op die je kan gebruiken wanneer de zon niet schijnt en zo kan je je zelfconsumptie met 30% verhogen.

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij bestaat uit een batterij, een omvormer en een Batterij Management Systeem (BMS). Het optimaliseert zowel je energieverbruik als -opslag die je zonnepanelen produceren.

De batterij zet de opgewekte zonne-energie om in gelijkstroom die voor onmiddellijk gebruik, opslag in de thuisbatterij of teruglevering aan het net kan dienen. Huiseigenaren die al zonnepanelen hebben liggen en nu kiezen voor een thuisbatterij, moeten dan vaak een extra omvormer installeren. Die omvormer maakt stroomwisseling tussen de zonnepanelen de batterij en het huis mogelijk, aangezien de stroom op die manier naar zowel de batterij als terug naar de woning kan stromen.

Met een AlphaESS thuisbatterij maak je de slimste keuze

Wil jij niet alleen groene elektriciteit opwekken met zonnepanelen, maar die elektriciteit ook opslaan? Met een AlhpaESS thuisbatterij zit je goed, ook als je de batterij wil aansluiten op een bestaande zonnepaneleninstallatie.

Een AlphaESS thuisbatterij regelt zelf wanneer ze het best oplaadt of energie op het net injecteert, zodat jij geniet van optimale resultaten. Bovendien kan je tijdens een stroompanne altijd rekenen op energie, dankzij een UPS-noodstroomaansluiting.

Bovendien is er geen batterij op de markt die beter en langer presteert dan een AlphaESS batterijsysteem. Daarnaast geniet je van levenslange toegang tot de AlphaCloud. Daardoor heb je altijd een handig overzicht van de opgewekte stroom van je zonnepanelen, je energieverbruik én hoeveel energie er in je batterij zit. Met AlphaESS kan je dus zoveel meer dan enkel en alleen energie opslaan.

Klik hier en ontdek ons aanbod AlphaESS batterijen.

Ontvang onze energiegevende nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het energielandschap en ontvang tips over energieopslag.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Lees andere interessante blogs

Ontdek interessant nieuws en krijg boeiende inzichten over de duurzame revolutie en de rol van (AlphaESS) batterijsystemen
een lamp die brandt met groene plantjes die op euro's staan. De stapeltjes worden kleiner, want als je bespaart op elektriciteit door groene energie betaal je minder.
17 mei 2024
Wil je besparen op elektriciteit? Hallo thuisbatterij!
Lees meer
afbeelding die huis, auto en tekening van een batterij toont.
14 mei 2024
Investeren in een thuisbatterij: hoe rendabel is het?
Lees meer
zonnepanelen op dak met volle zon
10 mei 2024
Moet je straks betalen om stroom van je zonnepanelen op het net te zetten?
Lees meer

Heb je een vraag?

Een thuisbatterij kiezen die bij je persoonlijke situatie en levensstijl past roept misschien vragen op. Daarom bundelden we de veelgestelde vragen.

Ga naar veelgestelde vragen