< Terug naar het overzicht

Herziening Vlaamse premie voor thuisbatterijen vanaf 1 april 2021

Jef Noelmans

Dit nieuwsbericht werd geschreven volgens stand van zaken bij publicatie. De inhoud is onder voorbehoud van veranderingen in wetgeving.

Op voorstel van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) wijzigt de Vlaamse regering de premie voor een thuisbatterij vanaf 1 april 2021.

Eigenaars van zonnepanelen mét een digitale teller die een thuisbatterij willen aankopen, kunnen vanaf 1 april rekenen op een premie tot 300 euro per kilowattuur, 50 euro meer dan de huidige premie. Tegelijkertijd wordt het maximum bedrag van de subsidie, die nu 3.200 euro per installatie bedraagt, verlaagd tot 2.550 euro. Daarnaast zal de subsidie jaar na jaar stelselmatig afgebouwd worden tot nul in 2025.

Het eerder beperkte budget dat voorzien was voor 2021 wordt nu wel substantieel verhoogd tot 22 miljoen euro. Vanaf 1 april 2021 krijg je 6 maanden om je dossier te vervolledigen na indiening. Tot dan moet je, zoals voorheen, je dossier maximaal 3 maanden na factuurdatum indienen. De 60% injectielimiet blijft voorlopig overeind, al wil de Vlaamse Regering deze schrappen als premievoorwaarde. De beslissing hierover is echter nog niet definitief. Hoe dan ook zijn de slimme thuisbatterijen van AlphaESS hierop voorzien en kunnen ze zelfs verder gaan dan de voorwaarden van de Vlaamse Regering.

Volledige details en de voorwaarden die verder ongewijzigd blijven vind je hier.

Welke subsidie kan je ontvangen voor een AlphaESS thuisbatterij wanneer je aan alle voorwaarden voldoet?

Ben je van plan om een AlphaESS thuisbatterij aan te schaffen? Onze gecertifieerde installateurs zijn perfect op de hoogte van de voorwaarden en de procedure voor het bekomen van de premie en zullen je professioneel en met veel plezier in dit proces begeleiden.

https://www.energiesparen.be/thuisbatterij

Ontvang onze energiegevende nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het energielandschap en ontvang tips over energieopslag.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Lees andere interessante blogs

Ontdek interessant nieuws en krijg boeiende inzichten over de duurzame revolutie en de rol van (AlphaESS) batterijsystemen
een schematische voorstelling van de werking van het capaciteitstarief
25 april 2024
Het capaciteitstarief en het veranderende energielandschap: hoe een thuisbatterij je helpt besparen.
Lees meer
een houtenmodule om energie te besparen met een thuisbatterij en een pijl met stapeltjes geld om je energiebesparing te tonen.
25 april 2024
Energie sparen met een thuisbatterij: een slimme zet voor je woning!
Lees meer
elektriciteit opslaan in huis
16 april 2024
Hoe sla je elektriciteit bij je thuis op?
Lees meer

Heb je een vraag?

Een thuisbatterij kiezen die bij je persoonlijke situatie en levensstijl past roept misschien vragen op. Daarom bundelden we de veelgestelde vragen.

Ga naar veelgestelde vragen