Optimaliseer het zelfverbruik van je
zonnepanelen met AlphaESS

Met een thuisbatterij moet je voor (groene) energie nog minder beroep doen op het elektriciteitsnet. Je kan de opgewekte energie van je zonnepanelen opslaan om op een later tijdstip te gebruiken, waardoor je zelfverbruik zelfs kan stijgen tot 80%.

Ontdek onze AlphaESS thuisbatterijen

Hoe verbruik je zelf zoveel mogelijk stroom van je zonnepanelen?

Je kan het zelfverbruik van de stroom die je zonnepanelen produceren maximaliseren op verschillende manieren. Alles begint bij je bewustzijn over je energieverbruik en de timing ervan. Probeer zoveel mogelijk energie-intensieve apparaten, zoals wasmachines, drogers en vaatwassers, wanneer de zon schijnt en je panelen veel energie opwekken.

Bij je thuis slimme technologieën integreren kan je helpen om het zelfverbruik van je zonnepanelen te optimaliseren. Van slimme thermostaten die je verwarming en koeling aanpassen op basis van beschikbare zonne-energie, tot slimme apparaten die je kan programmeren om te draaien wanneer je zonnepanelen op hun productiefst zijn.

Installeer je ook een thuisbatterij, zoals die van AlphaESS, dan kan je het zelfverbruik van je zonnepanelen tot 30% verhogen. Een serieuze win!

Een AlphaESS thuisbatterij: de slimste op de energiemarkt

Kies je een thuisbatterij van AlphaESS dan haal je een slim energieopslagsysteem in huis. Dit energieopslagsysteem doet zoveel meer dan energie opslaan. De batterij bepaalt wanneer ze oplaadt of energie op het net injecteert. Het is een betrouwbare back-up tijdens een stroomuitval, dankzij een UPS-noodstroomaansluiting. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over energievoorziening tijdens onverwachte situaties. Bovendien geniet je van levenslange toegang tot de AlphaCloud. Daardoor heb je altijd een handig overzicht van de opgewekte stroom van je zonnepanelen, je energieverbruik én hoeveel energie er in je batterij zit. Een AlphaESS batterij is de slimste op de markt, en dat voel je ook in je portemonnee.

Ontdek onze AlphaESS batterijsystemen

Wil jij je batterij graag nog slimmer maken, zodat je maximaal op je energiekosten kan besparen? Koppel je AlphaESS thuisbatterij dan met Jabba, het slimste energieplatform.

Vraag nu je gratis offerte aan

Geïnteresseerd in een AlphaESS thuisbatterij? Vraag een offerte aan.

Vraag je offerte aan

AlphaESS Bedrijfsbatterijen

Met een commerciële batterij van AlphaESS optimaliseer je het energieverbruik van je bedrijfssite of kantoor. Jij stapt met je bedrijf niet alleen mee in de energietransitie, maar je bespaart ook op je energiekosten. Daarnaast kan je installatie ook specifiek aangestuurd worden op basis van trading of dynamische tarieven. 

Ontdek alles over commerciële batterijen

Waarom AlphaESS een slimme keuze is

Dankzij een thuisbatterij moet je voor (groene) energie nog minder beroep doen op het elektriciteitsnet. En kan je zelfconsumptie stijgen tot wel 80%.

Een AlphaESS batterij is meer dan enkel een energieopslagsysteem. Je kan verbruikspieken afvlakken om zo je capaciteitstarief te doen dalen. De automatische sturing zorgt voor besparingen, terwijl jij werkt of slaapt.

Met een thuisbatterij maak je een duurzame keuze en ben je klaar voor het toekomstige energielandschap.

Er is geen batterij op de markt die beter en langer presteert dan een AlphaESS batterijsysteem.

Vraag een offerte aan

Lees de ervaringen van eigenaars van een AlphaESS thuisbatterij

Heb je een vraag?

Een thuisbatterij kiezen die bij je persoonlijke situatie en levensstijl past roept misschien vragen op. Daarom bundelden we de veelgestelde vragen.

Ga naar veelgestelde vragen