Het ecologische karakter van boekhoudkantoor Mercken

In 2016 bouwde het boekhoud- en revisorenkantoor Mercken een nieuw, ruim en modern kantoorgebouw in Hasselt. Bij de bouw van de kantoren werd er stevig geïnvesteerd in het ecologische karakter. “We hebben een volledig groen dak met zonnepanelen, slimme LED verlichting en de interne warmteregeling wordt volledig gestuurd door een centrale warmtepomp”, vertelt Wery Mercken fier.

Was het ecologische karakter een belangrijk aspect bij het neerzetten van het nieuwe kantoorgebouw?

Ja. Bij ons thuis hebben we al meer dan 10 jaar zonnepanelen. Op het einde van het jaar op je factuur kunnen lezen dat je netto geen energie verbruikt hebt, geeft trouwens echt wel een voldoening. Daarnaast zijn we op kantoor ook bezig met het wagenpark volledig om te zetten naar elektrische wagens.

We zijn dus wel actief bezig met milieu en ecologie. We moeten niet blind zijn voor de toekomst. Investeren in milieuvriendelijke alternatieven is belangrijk om het bedrijf te wapenen voor de toekomst.

Was dat ook de reden dat je voor een thuisbatterij koos?

Deels. Er zijn verschillende elementen die de doorslag gaven in die keuze. Natuurlijk willen we gewoon maximaal gebruik kunnen maken van onze eigen groene geproduceerde energie. Met de elektrificatie van het wagenpark in het achterhoofd zou het zonde zijn om de energie van de zonnepanelen te moeten verliezen.

Een tweede belangrijk aspect was de noodstroom die de thuisbatterij biedt. Als boekhoudkantoor hebben we een lokale server waarop onze klanten kunnen inloggen en werken met ons boekhoudpakket. Het is belangrijk, zelfs noodzakelijk voor ons, dat deze server altijd toegankelijk is. Door verschillende werkzaamheden in de straat hebben we de laatste tijd echter geregeld een stoomuitval gehad. Dit is niet alleen nefast voor de server zelf, maar dus ook voor onze klanten. De UPS in de batterij lost dit probleem op voor ons.

Ten slotte was er voor ons het financiële aspect. Het is misschien een beetje beroepsmisvorming, maar voor de investering in het batterijsysteem hebben we gebruik kunnen maken van een verhoogde investeringsaftrek voor milieuvriendelijke investeringen. Heel voordelig dus. Als een bedrijf daarover advies wilt, mag het altijd komen aankloppen (lacht).

Waarom heb je voor een thuisbatterij van AlphaESS gekozen?

We kwamen eigenlijk bij AlphaESS terecht dankzij het advies van de installateur van onze zonnepanelen. Gezien de goede ervaring met het plaatsen van de zonnepanelen, hadden we vertrouwen in hen. Dat was achteraf gezien zeker de juiste keuze, want we zijn zeer tevreden. Ik ben ook aangenaam verrast van de andere voordelen van het batterijsysteem, waar ik mij op voorhand niet van bewust was.

Ik kijk bijvoorbeeld geregeld naar de app waar ik mijn energiestromen kan opvolgen en zo dus ook mijn actuele verbruiken. Zo bekeek ik het eens in het weekend: dat was verbijsterend! Een hoog verbruik, terwijl niemand zich op dat moment in de kantoren bevond.

Het sluimerverbruik is iets waar je normaal niet snel bij stil staat, totdat je het ook effectief kan zien. Een groot energieverbruik hebben op een dag wanneer niemand aanwezig in de gebouwen, is echt nergens voor nodig. We hebben nu een policy om zoveel mogelijk nutteloze verbruikers uit te schakelen vóór het weekend. Dit is een zeer kleine inspanning zonder enig comfortverlies. Daarnaast heb ik de programmatie van de warmtepomp laten aanpassen naar een efficiënter gebruik.

Wat vind je het leukste aspect aan de batterij?

De monitoring, zonder enige twijfel. Het heeft me niet alleen inzichten gegeven, maar het heeft me zelfs beïnvloed om bepaalde zaken anders te gaan aanpakken. Niet alleen op het bedrijf, maar ook thuis. Ik ga nu ook vaker het gesprek aan met mijn kennissen, vrienden en familie. Ik hoop ze met mijn ervaringen en inzichten ook te inspireren en overtuigen om de stap te zetten.

Vraag nu je gratis offerte aan

Geïnteresseerd in een AlphaESS thuisbatterij? Vraag een offerte aan.

Vraag je offerte aan