De familie Gaethofs is klaar voor de toekomst dankzij hun thuisbatterij

In Boom woont Chris Gaethofs samen met zijn vrouw. Ze schaften begin 2020 een SMILE B3 aan om hun overschot aan zonne-energie op te slaan. Chris vertelt: “we beschikten al over zonnepanelen en met de aankoop van deze thuisbatterij hoefden we geen wijzigingen aan te brengen aan onze bestaande installatie”.
Waarom besloot je een thuisbatterij van AlphaESS aan te schaffen?

Toen er sprake was van het wegvallen van de terugdraaiende teller, ben ik op zoek gegaan naar een oplossing. Ik ben niet iemand die wacht tot de toekomst voor mij bepaald wordt. Ik wil zelf mijn toekomst in handen hebben en met een thuisbatterij ben ik dus zeker future proof.

Onze zonnepanelen werken met micro-omvormers van Enphase, dus het leek ons logisch voor een batterij van hetzelfde merk te gaan. Dat bleek uiteindelijk toch niet zo evident te zijn. Het was mijn zoon die via zijn elektrotechnisch installateur met de oplossing van AlphaESS kwam. De installatie verliep hier heel vlot en ik ben over het algemeen zeer tevreden van mijn thuisbatterij.

Doe je dingen anders sinds je een thuisbatterij in huis hebt?

In het begin was ik constant alle energiestromen in mijn huis aan het opvolgen via AlphaCloud, wat superhandig is. Het geeft bepaalde inzichten, zoals dat het beter is meer verbruikers aan te schakelen op het moment dat ik overschotten heb. Bij ons is dat voornamelijk de wasmachine, droogkast en vaatwasmachine. We zijn niet echt anders gaan leven, maar er wel bewuster mee omgegaan. Het heeft ons in elk geval geen enkel comfortverlies opgebracht. Wij halen met onze thuisbatterij een hoge netonafhankelijkheid en dat vind ik het belangrijkste.

Ben je tevreden van AlphaESS?

Service en ondersteuning zijn voor mij onbeschrijflijk belangrijk. Wanneer je een product koopt, is het altijd onzeker hoe de dienst na verkoop verloopt. Bij AlphaESS was dat prima. Een paar maanden geleden had ik een probleem tijdens de update van mijn batterijsysteem, waarover ik contact opnam met AlphaESS. 30 minuten later was alles fijn opgelost. Ik zou iedereen die twijfelt over de aanschaf van een thuisbatterij, alleen maar aanmoedigen om de stap te zetten. Ook zelf zou ik het meteen opnieuw doen.

Vraag nu je gratis offerte aan

Geïnteresseerd in een AlphaESS thuisbatterij? Vraag een offerte aan.

Vraag je offerte aan