Hoe verlaag je de (be)rekening van je
capaciteitstarief? Met een AlphaESS
thuisbatterij

Sinds januari 2023 betaal je niet alleen voor de hoeveelheid energie die je hebt verbruikt, maar ook voor de grootste belasting van het net die je hebt veroorzaakt. Dus met de invoering van het capaciteitstarief ziet je energiefactuur er anders uit.

Omzeil piektarieven met een AlphaESS thuisbatterij

Hoe berekent de netbeheerder het capaciteitstarief?

Schakel je een elektrisch apparaat in, dan stijgt je energieverbruik. Zet je meerdere apparaten tegelijkertijd aan, dan creëer je een piek op het elektriciteitsnet. En daarvoor betaal je voortaan. Je betaalt dus niet alleen voor de hoeveelheid energie, maar ook voor het vermogen dat je op piekmomenten nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan het spitsuur wanneer je thuiskomt van het werk: alle huishoudtoestellen gaan tegelijkertijd aan.

De netbeheerder berekent vervolgens maandelijks je capaciteitstarief op basis van het kwartier dat je vermogen het felst heeft gepiekt. Ga je bewust om met je energiepieken door onder andere een thuisbatterij te installeren, dan kan je je energieverbruik tijdens die piekuren beperken. En daarvoor word je beloond op je energiefactuur.

Met een AlphaESS thuisbatterij betaal je minder capaciteitstarief

Een slimme thuisbatterij, zoals die van AlphaESS, slaat overtollige energie op wanneer de vraag naar energie laag is en gebruikt het wanneer de vraag hoog is. Daardoor verminder je je piekbelasting en betaal je dus minder capaciteitstarief.

Het capaciteitstarief en de snel veranderende energiemarkt vragen je om je energie anders te beheren. Met een AlphaESS thuisbatterij in huis verbruik je minder energie van het net, vermijd je piekbelastingen en optimaliseer je je energieverbruik.

Installeer een AlphaESS thuisbatterij en maak je klaar voor de dag van morgen. Want met een slimme AlphaESS thuisbatterij speel je makkelijk in op innovatieve technologieën, betaal je minder energiekosten en draag je tegelijkertijd bij aan een groenere planeet.

Ontdek onze AlphaESS thuisbatterijen

Wil jij je batterij graag nog slimmer maken, zodat je maximaal op je energiekosten kan besparen? Koppel je AlphaESS thuisbatterij dan met Jabba, het slimste energieplatform.

Vraag nu je gratis offerte aan

Geïnteresseerd in een AlphaESS thuisbatterij? Vraag een offerte aan.

Vraag je offerte aan

AlphaESS Bedrijfsbatterijen

Met een commerciële batterij van AlphaESS optimaliseer je het energieverbruik van je bedrijfssite of kantoor. Jij stapt met je bedrijf niet alleen mee in de energietransitie, maar je bespaart ook op je energiekosten. Daarnaast kan je installatie ook specifiek aangestuurd worden op basis van trading of dynamische tarieven. 

Ontdek alles over commerciële batterijen

Waarom AlphaESS een slimme keuze is

Dankzij een thuisbatterij moet je voor (groene) energie nog minder beroep doen op het elektriciteitsnet. En kan je zelfconsumptie stijgen tot wel 80%.

Een AlphaESS batterij is meer dan enkel een energieopslagsysteem. Je kan verbruikspieken afvlakken om zo je capaciteitstarief te doen dalen. De automatische sturing zorgt voor besparingen, terwijl jij werkt of slaapt.

Met een thuisbatterij maak je een duurzame keuze en ben je klaar voor het toekomstige energielandschap.

Er is geen batterij op de markt die beter en langer presteert dan een AlphaESS batterijsysteem.

Vraag een offerte aan

Lees de ervaringen van eigenaars van een AlphaESS thuisbatterij

Heb je een vraag?

Een thuisbatterij kiezen die bij je persoonlijke situatie en levensstijl past roept misschien vragen op. Daarom bundelden we de veelgestelde vragen.

Ga naar veelgestelde vragen