fbpx

Stroomprijs zakt onder het nulpunt

Het afgelopen weekend zijn de kortetermijnprijzen op de groothandelsmarkt zowel op zaterdag- als zondagmiddag onder nul gedoken.

Door het zonnige en uitgesproken winderige weer van het afgelopen weekend, in combinatie met een laag stroomverbruik, zijn de kortetermijnprijzen op de groothandelsmarkt zowel op zaterdag- als zondagmiddag onder nul gedoken.

Op zaterdag namidag zagen we een prijs van min 65 EUR. Op zondag zakte de prijs zelfs even naar min 100 EUR per megawattuur.

Op dit moment betekent dit in de praktijk dat grote bedrijven betaald worden om elektriciteit af te nemen. Tot hiertoe kon een gewone consument hier nog niet van profiteren.

Hier komt in de nabije toekomst verandering in. Beschik je over een AlphaESS thuisbatterij, en sluit je een dynamisch energiecontract af, dan zal je gebruik makend van het Jabba platform op een automatische manier je voordeel kunnen doen van schommelende marktprijzen.