fbpx

AlphaESS bouwt batterijpark voor ziekenhuis

Alpha-ESS heeft samengewerkt met haar exclusieve partner SunPower Innovations om voor de Foundation of Orthopedics and Complex Spine (FOCOS) een groot  off-grid solar project op te leveren zodat de energie factuur met 60% zal dalen waardoor meer zorg aan patiënten besteed kan worden.

Het FOCOS orthopedisch ziekenhuis werd in 2012 gebouwd in Accra, de hoofdstad van Ghana.  De ultramoderne faciliteit heeft 50 bedden, en biedt haar diensten aan aan volwassenen en pediatrische patiënten die behoefte hebben aan orthopedische zorg. 

Het is gespecialiseerd in complexe wervelkolom -en gewrichtschirurgie.

De 700kWh hybride zonnepaneel installatie met 1MWh aan batterij opslag wordt door experts beschouwd als de grootste in Afrika voor ziekenhuizen.

Overdag leveren de zonnepanelen elektriciteit voor de medische apparatuur en de rest van het ziekenhuis.  Het overschot wordt opgeslagen in het batterij systeem. ‘s Nachts levert de batterij dan haar elektriciteit aan de verbruikers en het batterij opslagsysteem garandeert 24/7 een ononderbroken stroomvoorziening.

Met het monitoring en onderhoudsplatform van Alpha-ESS, het AlphaCloud systeem, kunnen klanten in real time het systeem opvolgen via webpaginas of mobiele App’s, van op afstand functies instellen, software upgrades doorvoeren op de omvormers, het EMS of BMS, enz.